Skolpersonal? Här hittar du mer att läsa

Skolpersonal? Här hittar du mer att läsa

Skolpersonal? Här hittar du mer att läsa

Vad kul att du är fortsatt intresserad av bokens ämne och vill bli ännu bättre på att förstå den sociala generationen! På den här sidan hittar du en länklista som uppdateras med jämna mellanrum och innehåller resurser kring ämnen som är aktuella just nu.

  • Vill du prata mer om sociala medier med dina elever? Skolverket har bra tips, råd och diskussionsfrågor som du kan använda dig av för att skapa ett samtal kring livet på nätet. Klicka här för att se.
  • Varför ska du prata med dina elever om sociala medier? IT-pedagogen Andreas Skog har skrivit ett blogginlägg med som jag tycker har bra poänger. Elever behöver t.ex. kunna hantera sociala medier eftersom det är ett viktigt demokratiskt instrument men också för att lärande är multimodalt. Klicka här för att läsa.
  • Vad gör du om du får en vänförfrågan från en utav dina elever? Det svarar Lärarnas Yrkesetiska råd på i en artikel från tidningen Skolvärlden. Klicka här för att läsa.

Digitala sociologen Harry Dyer pratar om hur sociala medier kan komma till användning i utbildningen.

Det här inlägget är en del av extramaterialet till boken Uppfödd på nätet – Lär känna den sociala generationen! Köp ditt signerade exemplar via knappen nedan! Vi bjuder på frakten. Du kan också hitta boken på Adlibris, Akademibokhandeln eller Bokus – både på nätet och i fysiska butiker.
Beställ här   

Allt om unga på nätet – direkt i inkorgen