Kroppsaktivisterna som ifrågasätter samhällets ideal och normer

Kroppsaktivisterna som ifrågasätter samhällets ideal och normer

Kroppsaktivisterna som ifrågasätter samhällets ideal och normer

Kroppsaktivister är framför allt större kvinnor som visar upp sina kroppar på Instagram inför sina många och ofta unga Instagram-följare. En protest mot skeva ideal och för att visa att människokroppen kommer i många olika storlekar, former och färger.

Det finns flera välkända namn både nationellt och internationellt:

  1. Ashley Graham (@ashleygraham) – Fotomodell och TED-talare som bland annat var den första plus size-modellen som fick synas på framsidan av Sports Illustrated Swimsuit Issue.
  2. Danielle Brooks (@daniebb3) – Orange Is The New Black-skådespelaren som använder sitt personliga varumärke och sina sociala medier för att lyfta fram och hylla kroppspositivitet.
  3. Sara Songbird (@sarasongbird) – YouTube-profilen och Instagram-drottningen som pratar om feminism och kroppspositivism.
  4. Linda-Marie Nilsson (@lindamariie) – Författaren av boken Så lärde jag mig att älska min kropp som kom ut 2018.
  5. Anna (@en.pantertant.i.leopard) är 57-åringen som blev inspirerad av kroppsaktivister på nätet, slutade med sina dieter och skapade sitt eget Instagram-konto på samma tema.
Det här inlägget är en del av extramaterialet till boken Uppfödd på nätet – Lär känna den sociala generationen! Köp ditt signerade exemplar via knappen nedan! Vi bjuder på frakten. Du kan också hitta boken på Adlibris, Akademibokhandeln eller Bokus – både på nätet och i fysiska butiker.
Beställ här   

Allt om unga på nätet – direkt i inkorgen