Vad krävs för att bli en framgångsrik influencer?

Vad krävs för att bli en framgångsrik influencer?

Vad krävs för att bli en framgångsrik influencer?

Har du bestämt dig för att satsa på influencerskapet – eller vill du bara prova på mest för skojs skull? Du kanske vill ha några kloka råd på vägen?

”Är allt som krävs för att bli influencers att käka många lyxiga frukostar och kunna ta snygga Instagram-bilder?”. Svaret är nej. Det krävs mycket mer än så – tro det eller ej.

Jag har, först och främst, noterat att influencers som har lyckats bygga en framgångsrik karriär verkar ha följande saker gemensamt:

  • Geniunitet – Gör bara sådant som du faktiskt brinner för. Annars kommer du inte orka långsiktigt – och dina tittare kommer dessutom märka att du egentligen är helt ointresserad av ämnet. Det ger också goda möjligheter att hitta din egen nisch genom ditt eget intresse.
  • Generositet – Dela med dig av såväl konkreta tips som personliga livserfarenheter som dina tittare kan ha användning av i framtiden.
  • Långsiktighet – Det är verkligen inte enkelt att slå igenom över en natt. Nästintill omöjligt, faktiskt. Framgång och berömmelse består inte om något annat än hårt arbete och åter hårt arbete.

Här är dessutom några personer som du borde känna till och följa för att få hjälp på vägen till att bli en framgångsrik influencer:

  1. Linda Hörnfeldt är bloggare, entreprenör och författare till boken Yrke: Influencer – Så gör du karriär på nätet. Håll dig uppdaterad om vad som händer i branschen genom att läsa Lindas ständigt aktuella blogguppdateringar. Klicka här för att komma till Linda.
  2. Elin Häggberg är min förlagskollega som kanske inte bloggar så mycket om specifikt influencer marketing, men hon är teknikbloggare och egenföretagare. Det är allt oftare synonymt med influencerskap – och på det temat tror jag att Elin inte minst kan bidra med värdefulla insikter. Klicka här för att komma till Elin.
  3. Therese Lindgren är en inspirationskälla för många influencers. En trendskapare, om man så vill. Genom att hålla koll på Thereses kanal – oavsett vilken typ av influencers du vill bli – kan du på ett enkelt sätt också hålla koll på aktuella trender. Therese är ruskigt bra på klippning och företagssamarbeten och kring det finns mycket att lära för dig som verkligen vill satsa. Klicka här för att komma till Therese.
Det här inlägget är en del av extramaterialet till boken Uppfödd på nätet – Lär känna den sociala generationen! Köp ditt signerade exemplar via knappen nedan! Vi bjuder på frakten. Du kan också hitta boken på Adlibris, Akademibokhandeln eller Bokus – både på nätet och i fysiska butiker.
Beställ här   

Allt om unga på nätet – direkt i inkorgen