Smarta digitala verktyg som förenklar din vardag

Smarta digitala verktyg som förenklar din vardag

Smarta digitala verktyg som förenklar din vardag

Kul att du har hittat hit! Jag antar att du är nyfiken på hur du kan digitalisera ditt liv? Du kanske vill göra det fullt ut – eller bara börja så smått. Här hittar du mina 3 tips på smarta digitala verktyg med olika användningsområden som du kanske vill prova på!

  1. Slipp de där oorganiserade, ständigt växande pappershögarna med fakturor och kvitton
    Lösningen är enkel. Skanna dina befintliga dokument för att skapa ett digitala arkiv och gör till en vana att fortsätta med det! Jag har till exempel helt slutat spara på fysiska klädkvitton, sjukvårdskallelser och brev. Alla filer lagras istället i molnet och är tillgängliga för mig oavsett om jag sitter hemma i vardagsrummet eller på stranden i Grekland. De allra viktigaste dokumenten som jag vill behålla fysiskt, så som originalavtal och skolbetyg, sparar jag i en helt vanlig mapp efter att ha skannat in dem. Du kan använda en helt vanlig skanner och spara filerna på Google Drive eller Dropbox – eller använda dig av en app som t.ex. Evernote.
  2. Skapa ett smart hem med hjälp av mobilen eller surfplattan. Nej, vi pratar inte om att skaffa robotar som gör dina hushållssysslor. Det är de små sakerna. Jag har till exempel bytt ut alla mina glödlampor i lägenheten till Philips Hue – uppkopplad belysning som jag kan styra digitalt. Förutom att tända och släcka lampor precis som med en lampknapp kan jag dessutom ställa in olika scenarion. Jag har ett läge som heter ”Kom hem” som tänder alla lampor, och ett som heter ”Filmkväll” som släcker alla lampor förutom belysningen bakom TV:n. Lite dyrare, men lamporna håller betydligt mycket längre än vanliga glödlampor. Miljövänligt och smidigt! Det finns förstås ännu fler uppkopplade hushållssaker så som tvättmaskiner, kaffebryggare, assistenter eller dörrlås.
  3. Skaffa en digital brevlåda helt kostnadsfritt. Idag tar över 3 miljoner svenskar emot sin post från cirka 15 000 anslutna företag och myndigheter via tjänsten Kivra (att anagram av ordet ”arkiv”). Du registrerar dig enkelt och kostnadsfritt genom att klicka här. Du slipper de där växande högarna i köksskåpet, samlar alla viktiga papper tryggt och säkert och är samtidigt snäll mot miljön!
Det här inlägget är en del av extramaterialet till boken Uppfödd på nätet – Lär känna den sociala generationen! Köp ditt signerade exemplar via knappen nedan! Vi bjuder på frakten. Du kan också hitta boken på Adlibris, Akademibokhandeln eller Bokus – både på nätet och i fysiska butiker.
Beställ här   

Allt om unga på nätet – direkt i inkorgen